×

Smycken till barn online

Att hitta fina smycken till barn online är i dag superenkelt! Du slipper trängas i butiker och kan i lugn och ro sitta och välja ut det perfekta halsbandet eller armbandet. Det finns många varianter och olika typer av fina barnsmycken online, och här guidar vi dig en bit genom djungeln.

Barnsmycken online

Du hittar smycken för barn hos många återförsäljare på nätet, med varierande kvalitet och utbud. Försök att hitta en leverantör med fri frakt vid vissa summor och korta leveranstider när du köper dina barnsmycken. Ur&Penn är en väletablerad återförsäljare, där du hittar ett stort sortiment av barnsmycken för alla tillfällen och åldrar – för såväl pojkar som flickor.

Hitta armband för barn

Barnarmband är en storfavorit bland smycken för barn, och finns i så många varianter och utföranden att du lätt hittar något för varje tillfälle. Armband hittar du i många olika material, i allt från textil och läder till äkta guld. Enkla stilrena länkar och utsmyckade kedjor med färgade stenar – köper du dina barnsmycken online kan du hitta precis vad du letar efter.

Köp barnörhängen online

Örhängen för barn är för många något av ett kliv mot vuxenvärlden. Att ta hål i öronen kan vara både läskigt och spännande, och ett beslut man inte ska ta för lättvindigt. På internet hittar du många örhängen i olika material och prisklasser. Tänk på att välja allergivänliga örhängen för barn, och att inte köpa riktiga örhängen till någon som inte tagit hål i öronen än!

Hitta halsband för barn

Ett vackert halsband passar till allt, och online kan du hitta ett nära på oändligt utbud av halsband för barn i olika prisklasser och material. Oavsett om du letar efter en enkel halskedja i silver eller ett halsband med berlock kan du hitta allt du kan tänka dig online. Tänk på att välja ett halsband med rätt längd, och i ett allergivänligt material.

Barnsmycken – en perfekt present

Ett smycke i present är ofta ett säkert kort – så länge det är rätt smycke. Om du är osäker på mottagarens smak – låt hen välja ut ett smycke själv! Många smycken går att göra mer personliga, vilket gör dem till perfekta dop- eller födelsedagspresenter.

Graverade barnsmycken

Ett klassiskt sätt att göra ett smycke mer personligt är att gravera det med ägarens namn eller en dedikation. Även ett enkelt smycke blir så mycket bättre present med en personlig och betydelsefull hälsning graverad på insidan. Många återförsäljare erbjuder även gravyr i sina butiker, vilket gör leveransen snabb och smidig.

Dopsmycken

Smycken till barn är en klassisk doppresent, och ett bra sätt att föreviga en viktig dag. Smycket i sig kanske kan uppskattas av barnet först senare i livet, men då kan det vara en nostalgisk påminnelse om vem smycket kom ifrån. Vanliga dopsmycken är halsband med månadssten eller utsmyckat med en skyddsängel.

Barnsmycken och allergier

Nickelallergi är den vanligaste formen av så kallad ”kontaktallergi” i Sverige, och det är vanligast bland kvinnor. Allergin drabbar ungefär 15 av alla kvinnor, och visar sig ofta efter att man piercat sig. Även om du sett till att välja nickelfria smycken kan nämligen även håltagningsapparaten innehålla nickel. Nickelallergi kan ge kraftigt eksem och utslag och i värsta fall leda till sjukskrivning. Allergin är varken smittsam eller ärftlig och symtomen kan behandlas effektivt. Läs mer om nickelallergi och hur du förebygger det hos Astma- och allergilinjen.

Smycken till barn i olika material

Det finns många faktorer som påverkar priset på barnsmycken, och dyrare är inte alls nödvändigtvis finare. Smycken till barn tillverkas ofta i allergi- och hudvänliga material, men finns även av ädelmetaller som ofrånkomligen innehåller mer eller mindre nickel.

Sterlingsilver

Sterlingsilver är egentligen inte en typ av silver, utan ett blandmaterial som består till minst 92,5 % av silver. Resten består i regel av koppar. Smycken av sterlingsilver är mjuka (men hårdare än rent silver) och därmed något ömtåliga. När man talar om ”äkta silver” i smycken är det sterlingsilver man syftar på.

Guld

Guld är väl antagligen det mest välkända materialet för smycken, och signalerar värde och dyrbarhet. På grund av sin status är guld vanligt efterhärmat, och det finns mer eller mindre lyckade guldaktiga material som är betydligt billigare. I barnsmycken är guld mindre vanligt, men visst förekommer det, och är väl en present som heter duga.

Stål

Stål är en bred beteckning när det kommer till smyckesmaterial och kan syfta på olika legeringar och sammansättningar. Stålsmycken innehåller nickel, så tänk på att välja allergitestade stålsmycken. Stålsmycken är hållbara och är vanliga för gravyr och namnbrickor.