När är det dags att köpa babykläder?

När ska man köpa bebiskläder?

Kan man köpa bebiskläder för tidigt? Det är många som väljer att köpa bebiskläder tidigt under graviditeten. Vissa andra väljer att vänta tills efter ultraljudet för att veta vilket kön bebisen har. Så vad du väljer att göra är helt upp till dig själv och när du känner att du har tid. Graviditeten ska inte vara en stressig period, så vänta inte tills den lille har kommit. För efter det har du kanske inte tid längre. 

Vad ska man tänka på?

Material

När du handlar bebiskläder bör du tänka på matieral, kvalite och hur lätt det är att ta på. Det bör kanske inte vara massa krusiduller, knappar och annat krimskrams på kläderplaggen - det bästa är enkla bomullsplagg som gör sig skönt mot bebisens ömma hud.

Storlekar

Även storlekar är viktigt att se över. Det är givetvis svårt att veta vilken storlek man ska köpa, men tänk på att inte bara köpa stl 56 utan variera med några större plagg eftersom bebisen snabbt kommer att växa ur den minsta storleken. 

Tvätta

Det är jätteviktigt att tvätta alla kläder innan bebisen använder dem. Det gäller både sängkläder, filtar och kläder. Allt kommer i kontakt kemikalier, damm och annat ohälsosamt och det kan orsaka allergiframkallande hos bebisen. Så tänk istället ett steg säkrare!

28 mar 2017
Kontakta oss(Lämna tom)