Hur shoppar man rätt till sina barn?

Som förälder är det viktigt att man tänker i klädkategorier när man handlar till sina barn. Garderoben bör ha en bra blandning av byxor, tröjor, t-shirts och tillbehör. Ett tips är att ge lite extra rum för baskläder så som enfärgade byxor och tröjor vilka används ganska frekvent för att sedan komplettera med trendiga säsongsplagg. Jeans är exempelvis inte lika nödvändigt att ha i stort antal som t-shirts och ofta räcker det med ett par gympaskor men gärna en låda full med strumpor.

Sedan finns det alltid olika saker att ta hänsyn till när man ska handla barnkläder, först och främst bör man alltid utgå från barnets ålder. Väldigt små barn bryr sig ofta inte alls så mycket om hur de blir klädda medan lite större barn gärna vill vara med och bestämma. Oavsett ålder så bör man dock tänka på att alla barn är sina egna individer med stil och smak, därför gör man som förälder bäst i att låta barnen vara med och ge sin åsikt. På så vis kan man även förstå sig på hur barnet tycker om att klä sig, vilka färger barnet gillar och så vidare! 

Äldre skolbarn bryr sig om stil och kläder då de automatiskt är mer medvetna om vad som syns i tidningar samt på film och TV. En fotbollstokig 10-åring vill förmodligen gärna ha lite tuffa kläder som någon fotbollshjälte medan en 6-årig Disneyfantast väljer tema-plagg med motiv från filmer. 

3 mar 2016
Kontakta oss(Lämna tom)