blogg

Barnkläder då och nu

3 jun 2016

Om sanningen ska fram så fanns det för sisådär 15-20 år sedan inte direkt så mycket trend och mode när det kommer till barnkläder. Det mesta handlade om att hitta praktiska plagg som fungerade för årstid, lek och skola. Motsatsen ser man idag då barnklädeskategorin är en stor djungel fylld av trender, stilar och varumärken. Barn kan utan problem klä sig i plagg som är både sköna och snygga. Dessutom har samhället blivit bättre på att inte dela in barn i kategorier som förr, pojkar kan ha en snygg rosa skjorta och flickor är tuffa i keps! 

Det är så klart kul att nu också barnkläder piffats upp med en mer trendig fokus på design och produktion, men ett känt faktum är att allt för moderiktiga barnplagg inte funkar i längden. När det kommer till barnkläder krävs helt enkelt en perfekt balans mellan snyggt mode med trendiga detaljer och praktiskt funktionell design. Barn måste få vara barn precis som förr, det vill säga leka fritt och bekvämt. Ett allt för modeinspirerat plagg kan många gånger bli för komplicerat och omöjligt att använda på vardaglig basis, samtidigt som fina kläder kan motivera barnet på många sätt. 

Hur shoppar man rätt till sina barn?

3 mar 2016

Som förälder är det viktigt att man tänker i klädkategorier när man handlar till sina barn. Garderoben bör ha en bra blandning av byxor, tröjor, t-shirts och tillbehör. Ett tips är att ge lite extra rum för baskläder så som enfärgade byxor och tröjor vilka används ganska frekvent för att sedan komplettera med trendiga säsongsplagg. Jeans är exempelvis inte lika nödvändigt att ha i stort antal som t-shirts och ofta räcker det med ett par gympaskor men gärna en låda full med strumpor.

Sedan finns det alltid olika saker att ta hänsyn till när man ska handla barnkläder, först och främst bör man alltid utgå från barnets ålder. Väldigt små barn bryr sig ofta inte alls så mycket om hur de blir klädda medan lite större barn gärna vill vara med och bestämma. Oavsett ålder så bör man dock tänka på att alla barn är sina egna individer med stil och smak, därför gör man som förälder bäst i att låta barnen vara med och ge sin åsikt. På så vis kan man även förstå sig på hur barnet tycker om att klä sig, vilka färger barnet gillar och så vidare! 

Äldre skolbarn bryr sig om stil och kläder då de automatiskt är mer medvetna om vad som syns i tidningar samt på film och TV. En fotbollstokig 10-åring vill förmodligen gärna ha lite tuffa kläder som någon fotbollshjälte medan en 6-årig Disneyfantast väljer tema-plagg med motiv från filmer. 

Tips på barnkläder

5 feb 2016

Såhär inför sommarsäsongen kan man satsa på att fylla barnens garderober med snygga t-shirts i färgglada kombinationer. T-shirts kan dessutom användas året om, eftersom barnen om vintrarna leker sig varma inomhus på dagis och skola. Leggings är ett annat utmärkt plagg som idag finns att köpa i trendiga och bekväma varianter.

Skön bomull gör att denna typ av byxa inte bara är behaglig mot barnets ben utan även smidig att leka i. Slittåliga jeans är en tidlös favorit som passar både pojkar och flickor i alla åldrar. Nu för tiden hittar man riktigt trendiga jeans i olika tvättar och stil.

Prioritera material och kvalitet

3 feb 2016

Med tanke på att barnkläder används och tvättas ofta är material och kvalitet A och O. Hellre betala någon krona mer för ett plagg av riktigt hållbar kvalitet, då tvättmaskinen kan förstöra både passform och motiv på kläder av sämre material. Bebisar har dessutom känslig hy, vilket i många fall kan hålla i sig upp i åldrarna, varför det är extra viktigt att välja rätt material. Organisk bomull är exempelvis optimalt i t-shirts och bodys till bebisar, samt är dessutom tåligt och hållbart för större barn.
Kontakta oss(Lämna tom)